sâmbătă, 24 octombrie 2009

Spectacol rugbystic in Valea Aurie

La orele amiezii tribunele stadionului de rugby din Valea Aurie s-au umplut. Spectatorii au venit sa vada la lucru liderul Campionatului National de Juniori seria Transilvania si totodata viitorul rugbyului sibian- CSS Soimii Sibiu. Acest meci a fost urmat de meciul echipelor de seniori intre CSM Sibiu si CSU Alba Iulia, meci contand pentru etapa a treia a Cupei Romaniei, seria Vest.

Echipa sibiana, lipsita de 4 titulari printre care si un jucator aflat in vederea selectionerilor echipei nationale de juniori (Barculet) s-a inclinat in ultimul minut al meciului in fata CSM Baia Mare. Din pacate, curajul si ambitia tinerilor sibieni nu au fost suficiente pentru a mentine rezultatul pozitiv pana la finalul meciului. Rezultat final 10-13. Pentru sibieni au jucat: Merintean Manta, Paul, Achim, Muntean, Neamtu, Avram, Belea, Stefanel, Lodea, Petrescu, Poplacean, Cocosila, Ungureanu, Sontrop, Popa, Macrea, Muntean Cipran, Bobolot si Mihu.
In ciuda infrangerii, CSS Soimii Sibiu ramane liderul grupei sale, datorita celor doua victorii cu punct bonus ofensiv obtinute la Cugir si Arad.

Reactii:

Florin Troanca, antrenor CSS Soimii Sibiu: " In ciuda faptului ca ramanem pe primul loc in clasament, e pacat ca nu am reusit sa ne impunem, sa ne conservam avansul luat in primele doua etape. Sunt totusi juniori, jucatori in formare, iar principalul nostru rol este de a-i pregati pentru viitor."

Calin Fugigi, antrenor CSS Soimii Sibiu: "Baietii nu au reusit sa-si impuna jocul, acceptand jocul baimarenilor. Cateva greseli personale au permis baimarenilor sa reintre in joc si sa castige la final. Desi jucatorii nostri au dorit aceasta victorie, adversarii au stiut sa speculeze greselile noastre."

In pauza dintre meciul juniorilor si al seniorilor, fostele glorii ale rugbyului sibian au organizat un meci. Unii dintre veteranii prezenti pe teren au fost sutinatorii propriilor copii, jucatori ai echipelor de juniori sau seniori.

Meciul din Cupa Romaniei seria Vest dintre CSM Sibiu si CSU Alba Iulia avea un aer de derby local. Aerul de derby a fost repede destramat de jocul barbatesc si incisiv al sibienilor. Sibienii si-au impus jocul inca de la inceputul meciului si au continuat pe aceeasi linie pana la sfarsit, reusind sa inscrie 7 eseuri prin Mitocaru, Raulea, Giurgiu si Troanca, doua dintre ele fiind transformate de Claudiu Arion. Echipa sibiana: Dragomir, Bors, Tint, Enacica, Banciu, Troanca, Platon, Ungureanu, Claudiu Arion, Amarie, Mitocaru, Nedelcu, Raulea, Giurgiu si Ioan Arion; Reserve: Padureanu, Vingarzan, Minduc, Hornet, Mora, Schuller. Scor final: CSM Sibiu-CSU Alba Iulia 39-0. Sibienii ocupa in acest moment pozitia a doua a clasamentului, la doar un punct in urma echipei Arsenal BL Targoviste.



Ionel Dumitru, delegat CSM Sibiu: "A fost de departe cel mai frumos meci al acestei tinere echipe. Va trebui sa confirmam aceasta progresie in joc printr-o prestatie de aceeasi calitate, saptamana viitoare pe terenul liderului. "

Calin Fugigi, antrenor CSM Sibiu: " De la meci la meci reusim sa ne ridicam nivelul de joc. Saptamana aceasta am observat o evolutie in fazele fixe, in margine si gramada. In aceste momente am reusit sa recuperam mai multe baloane pe repunerile adversarilor fara a pierde vreunul.Iar cand inaintasii castiga baloane "curate", linia de treisferturi profita din plin."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate