duminică, 21 martie 2010

CSS2 Siromex Baia Mare- CSM Sibiu 25-17



In prima etapa a Campionatului Diviziei A de rugby, seria Vest, CSM Sibiu s-a deplasat la Baia Mare. Echipa locala, ca si CSM Sibiu se afla la prima participare in Campionatul Diviziei A.


Sibienii au fost placut surprinsi de noua baza sportiva a CSS2 Siromex. Cu toate acestea, starea vremii si-a pus amprenta pe jocul celor doua echipe, terenul devenind rapid foarte mocirlos.

Chiar daca principalul obiectiv al echipei sibiene este sa construiasca o echipa de viitor indiferent de pozitia din clasament, sibienii au jucat si vor sa joace fiecare meci la victorie. "Jucam de placere, dar cel mai frumos lucru in sport e victoria" spunea zilele trecute unul din jucatorii sibieni. Duminica nu a fost sa fie, aceasta partida intarind reputatia echipei din Baia Mare ca una invincibila pe teren propriu, la toate categoriile de varsta.

Meciul a fost unul echilibrat, cu repetate rasturnari de scor, sortii zambind pe rand celor doua echipe. Baimarenii au inceput in forta, reusind sa si inscrie o incercare colectiva pe inaintare, in ciuda apararii curajoase a inaintasilor sibieni. Sibienii s-au "incalzit" mai greu, dar au reusit sa egaleze pana la pauza in urma unei acctiuni pe treisferturi, transformata de Claudiu Arion.

Dupa pauza, cele doua echipe au trecut pe rand la conducere, mai intai CSM Sibiu printr-o lovitura de pedeapsa transformata de Cl. Arion, apoi baimarenii in urma unei incercari netransformate si a unei lovituri de pedeapsa (15-10). CSM Sibiu a mai marcat un eseu prin Raulea si transformat de Cl. Arion si s-a instalat din nou la conducere in minutul 57, 15-17. Sibienii au ramas in 14 pentru 10 minute in urma cartonasului galben primit pentru greseli repetate, iar baimarenii au reusit sa intoarca rezultatul printr-un eseu transformat (22-17) si o lovitura de pedeapsa 25-17, in minutul 72. La adapostul unei incercari reusite, echipa din Baia Mare si-a asigurat rezultatul, fara a renunta la spectacol.

CSM Sibiu: Butnaru, Muntean, Dragomir, Fleseriu, Vingarzan, Platon, Manduc, Troanca,Arion Cl., Amarie, Raulea, Craciun Vasile, Mitocaru, Craciun Virgil, Arion I. Rezerve: Tint, Negrea, Mora, Hornet, Ilie, Barbu, Schuller.


Florin Troanca, antrenor: A fost un meci pe muchie de cutit. Din pacate s-a vazut lipsa meciurilor de pregatire. Echipa este totusi in crestere de forma si ne asteptam la o progresie in urmatoarele meciuri.

Calin Fugigi, antrenor secund: Diferenta s-a facut pe cateva greseli individuale si lipsa automatismelor de joc. Baietii s-au daruit, au jucat bine, dar echipa care a gresit mai putin a castigat meciul. Echipa care a jucat azi are o medie de varsta de 21 de ani si jumatate, absolut toti jucatorii (inclusiv antrenorii) fiind formati de catre catedra de rugby a CSS Soimii Sibiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate