sâmbătă, 4 februarie 2012

Scotia joaca rugby, Anglia castiga

In al doilea meci al editiei 2012 din RBS 6 Nations, scotienii nu au fost mai prejos decat englezii, dar au fost nevoiti sa se recunoasca din nou invinsi.

Echipa "ciulinilor" a dat dovada de multa determinare si concentrare, dar "trandafirii" au raspuns cu un pachet de inaintare superior si cu pragmatismul celebru al englezilor. 

De fapt, echipa Angliei din aceasta seara a aratat ca a reusit sa duca la nivel de arta tacticile care i-a adus cele mai mari succese: jocul de picior si ocupare al terenului din epoca "Rob Andrew" si cinicul "pick and go" care l-a pus pe Wilkinson in postura de a marca dropgolul decisiv in prelungirile Cupei Mondiale din Australia.

Scotienii au impus jocul, au carat baloane, au pasat, au placat, au avut moluri, au penetrat destul de des apararea engleza, dar au gresit actiuni simple care i-au impiedicat sa marcheze. Exemple ar fi multe: negocierea gresita a unui 2 contra 1, baloane jucate sau blocate la sol la 3-4 metri de terenul de tinta englez, desprinderea din mol in aceeasi zona "fierbinte"...

Anglia s-a aparat cum a putut mai bine si a marcat eseul victoriei tot dintr-o greseala scotiana, un sut al lui Parks blocat de Hodgson. Ar mai fi de discutat despre "incercarea" reusita sau nu a lui Laindlaw la 10-6 pentru englezi si nerevenirea arbitrului la avantajul in curs (lovitura de pedeapsa pentru Scotia), dar lucrul care ne da cea mai clara imagine despre derularea acestui meci este alegerea "omului meciului". Acesta a fost tinarul inchizator al Scotiei, Denton.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate