joi, 27 octombrie 2011

Rugby international la Sibiu



Juniorii de la CSS Soimii Sibiu au avut un week-end incarcat.

Sambata, tinerii sibieni au primit vizita echipei Viitorul Cluj, intr-un meci contand pentru Campionatul National de Juniori sub 19 ani, zona Transilvania. La capatul unui meci deschis, animat si plin de sportivitate, clujenii au iesit invingatori la limita.



Dupa o pauza de odihna, jucatorii celor doua echipe s-au reunit si au dat replica echipei engleze Chatham House. Desi obositi dupa meciul pe care tocmai il jucasera, transilvanenii au reusit un meci bun impotriva unei echipe cu un joc simplu si eficient, cu bune cunostinte tehnice si tactice. Victoria a revenit echipei engleze, mai proaspete fizic si mai pragmatice in fazele de finalizare.



Duminica, CSS Soimii Sibiu intarita cu cativa juniori care au facut pasul spre echipa de seniori a jucat revansa impotriva echipei engleze. Spectatorii au putut asista la un meci frumos, in care prioritar a fost atacul. Spectacolul a fost asigurat de actiunile la mana jucate de ambele echipe pe tot parcursul meciului, sutul fiind de aceasta data un accesoriu « uitat » de tinerii rugbysti.



La sfarsitul celor doua partide, jucatorii au continuat cu repriza a treia, impreuna, la un gratar. In timpul acestui « banchet » non formal echipa engleza a oferit tinerilor sibieni tricouri, bluze de trening si baloane, iar sibienii au oferit baloane suvenir capitanului si managerului echipei engleze.



Antrenorul sibienilor, Calin Fugigi : « Asemenea actiuni sunt binevenite. Pe plan sportiv a fost un week-end cu o incarcatura fizica deosebita,  din care jucatorii nostri au iesit cu capul sus. Multumesc echipei engleze pentru aceasta vizita si ii felicit pe jucatorii nostri pentru efortul depus in aceste doua zile.»

Co-organizatorul turneului, Ionel Dumitru : « Sunt bucuros ca am reusit sa aducem aceasta echipa la Sibiu. Jucatorii nostri pot progresa doar intalnind adversari puternici, iar Chatham House a fost un adversar puternic pentru noi. Cele doua meciuri au dat ocazia jucatorilor sibieni sa vada cum se joaca rugby in patria sa de origine, antrenorii au avit ocazia sa vada noi metode de antrenament si pregatire a meciului, iar noua, organizatorilor sa pregatim un eveniment pe care speram sa-l repetam cat mai des. Speram sa mai aducem echipe straine la Sibiu pentru a putea sa-i ajutam pe acesti tineri sa creasca din punct de vedere rugbystic. »

Antrenorul englezilor, Phil Hughes : « Am avut in fata o opozitie buna. Din cate am auzit in Romania sunt foarte putine echipe de juniori, de aceea suntem bucurosi ca am putut oferi replica ehipei din Cluj si  celei din Sibiu. Pentru noi a fost o pregatire foarte buna in vederea meciurilor pe care le vom disputa la intoarcerea in Anglia. »

Tinerii sibieni mai au de jucat un meci in  turul acestui campionat, la Baia Mare. Urmatorul meci acasa al sibienilor va avea loc in luna martie, cand pe terenul din Valea Aurie CSS Soimii Sibiu va infrunta pe Gens Cluj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate